counter hit make

God oppfølging?

Mannen som drepte sin egen datter, av grunner som vi ikke vet, tok i dag sitt eget liv på cella, der han satt i varetekt.

Fengslets leder, Kar Gustav Knudsen mener han fikk god oppfølging, i likhet med alle de andre innsatte.

Vi vet at både denne mannen, og hans mor har bedt om innleggelse ved et psykiatrisk sykehus. Dette fordi de fryktet at han var suicidal. Han følte seg nok ikke helt bra, dette er en absurd situasjon. Han har gjort en grufull handling, og det er klart reaksjonen hans vil være voldsom. Spesielt dersom han ikke er "kald", eller en "psykopatisk personlighet". Uten at jeg skal gå nærmere inn på hva dette innebærer.

Å bli lagt inn på skjermet avdeling, der svært suicidale og psykotiske mennesker gjerne tilbringer de første dagene er noe ganske annet enn "fengslets gode oppfølging". Der blir man fulgt av en vakt 24 timer i døgnet, som passer på at man ikke skader seg selv, og at man har noen å prate med akkurat når det trengs. I tillegg sørges det for at man får få inntrykk, og at man ikke trenger å møte så mange mennesker. Man har gjerne "sine faste" som man forholder seg til i tiden man er innlagt.

Et menneske som etter alt å dømme skulle hatt denne oppfølgingen, har da istedenfor blitt sittende alene på cellen uten noen form for menneskekontakt etter klokken 2000 hver kveld. Med god tid til å tenke, angre eller bebreide seg selv. Dette kan gjøre den sterkeste hjerne ustabil. Han har gått igjennom avhør på avhør, og i luftepausene har han omgått andre varetektsfanger som etter alt å dømme er mistenkt for mildere forbrytelser enn han.

For hans familie blir tapet dobbelt. Først sitt barnebarn, så sitt eget barn. Dette er en stor tragedie, der siste kapittel kunne ha vært unngått om denne mannen hadde blitt behandlet slik han har krav på. Det er ingen tvil om at han hadde blitt sendt på sykehus prompte dersom han hadde blitt somatisk syk, hvorfor har psykisk sykdom så mye lavere status?

3 kommentarer

Kathleen

15.10.2008 kl.18:16

Psykisk sykdom er mer flyktig, jeg tror det er derfor det har så lav status. Vanskeligere å sette diagnose for man kan ikke vite noe helt sikkert.

Miriam Jakobsen

17.04.2009 kl.14:24

Synes det var bra skrevet :)

Lilleba

18.06.2009 kl.11:05

Dette er en av de beste bloggene jeg har lest ! Du skriver godt, og jeg håper du tar fatt i bloggen din igjen. Har lyst tilå lese mer fra deg.Ha en fin sommer.Hilsen lilleba på rusk og rask

Skriv en ny kommentar

Dronningpresidenten

Dronningpresidenten

35, Rygge

Djevelsk god tid. Engasjert i politikk, med hjertet på venstresida. Skriver om fortid og framtid. Delvis anonymt, det er noen tekster det er skummelt å legge ut.

Kategorier

Arkiv

hits