counter hit make

"Nå er vi snart gamle"

Dette sto på et pennal en gang midt på nittitallet. Vi var rundt femten år gamle. Jeg aner ikke hvorfor jeg skrev det. Egentlig innbiller jeg meg at det bare er tull. For vi følte oss slett ikke gamle, vi var unge og vi nøt det. Jada, vi røkte på hjørnet og drakk litt på fest, men likevel så følte vi oss unge.

Å bla tilbake i livet sitt er rart. Hytteboka inneholder skriblerier fra meg siden 1989 og til nå. Noe av det er direkte pinlig å lese. "Jeg har kjempestått på ski", vitner ikke om noen Nobelpris i litteratur akkurat. Ungdomsårene med banale forsøk på humor. Men også minner fra da påhengsmotoren sluttet å virke og vi måtte ro fem kilometer, eller fra den gangen vi hadde nyttårsfeiring der oppe, og så verdens største nordlys. Jeg ser meg selv ligge på isen og titte opp i himmelen - det var mildvær, og jeg ble liggende en god stund.

Jeg husker den ufattelige lykken, da jeg elsket og ble elsket igjen. Min sønn minner meg på denne lykken hver eneste dag. I dag overrakte han meg stolt en bukett roser og sa: " Du er min blomst, mamma, min elskede blomst".

I dag blir jeg 29 år. Nå er jeg snart gammel, tenker jeg, helt til jeg tenker på foreldregenerasjonen vår. Den generasjonen som sluttet å være gammel, selv om den rundet femti. Jeg vil ha mann, hus, jobb og hytte, men jeg har god tid. For dersom jeg skulle bruke for mye tid på å lete etter den rette, er jeg redd det virkelige livet vil suse forbi.

Nå sitter jeg med en kald pils og feirer meg selv. Jeg feirer at jeg ble 29, og at jeg har tenkt å bli tretti. Uten noen trettiårskrise. Jeg har god tid.

4 kommentarer

Sorgenfri

05.08.2008 kl.20:16

Gratulerer så mye med dagen! :o)Gi meg et år, så får vi se om jeg takler å bli 29 like bra som deg, eller om jeg ender opp med å bli en av disse som er "29" til langt opp i tredveårene.Fint innlegg!

Mamma

05.08.2008 kl.23:22

Gratulerer med dagen ja, nå starter du på ditt 30. år. Tar meg snart igjen du eller?

Neste år blir det stor feiring tenker jeg.

Husk at vi er bare akkurat så gamle som vi føler oss!!Du har forbedret norsken ser jeg, og godt er det :) Kos deg med pilsen, gamla må i seng.Klem!

Dronningpresidenten

05.08.2008 kl.23:38

Natta, kjære mor:)

Bodil

06.08.2008 kl.00:15

Gratulerer så mye med dagen! Kjempe søtt av sønnen din da!

Skriv en ny kommentar

Dronningpresidenten

Dronningpresidenten

35, Rygge

Djevelsk god tid. Engasjert i politikk, med hjertet på venstresida. Skriver om fortid og framtid. Delvis anonymt, det er noen tekster det er skummelt å legge ut.

Kategorier

Arkiv

hits