counter hit make

Tom Egeland og Skyggelandet

Jeg har lest alle Tom Egelands bøker nå, den siste boken var Skyggelandet som jeg leste ut i dag. Dette er en pageturner, den er lett å lese, og akkurat så spennende at du bare MÅ lese neste side.

Den handler om et ektepar som får en leieboer inn på pikeværelset i sin gedigne Oslo-leilighet. Etter at denne unge mannen har flyttet inn, begynner det å skje merkelige ting rundt i leiligheten. Ekteparet blir redde, men greier hele tiden å rasjonalisere de hendelsene. Til slutt skjer det så mye at det blir vanskelig å rasjonalisere. Hva er det de har å med å gjøre her? Er det ondskapen selv?

Denne boken er fragmentert, altså at den hopper fra person til person og til og med katten får sitt eget avsnitt. Dette synes jeg kan bli litt slitsomt, men det fungerer godt for å holde spenningen oppe. Jeg må ærlig innrømme at jeg egentlig ikke er særlig fan av bøker som inneholder overtroiske elementer, derfor synes jeg kanskje noen av løsningene kan bli litt enkle, eller litt for dårlig forklart.

Jeg er likevel fan av den gode Tom Egeland (som tidligere nevnt her i bloggen), derfor vil jeg anbefale denne boken også til dem som liker denne typen bøker. Den er visstnok god.

Egelands beste bøker (etter min mening) er hans krimbøker, der han har en artig heltinne. Hun heter Kristin Bye og er TV-reporter. Jeg er lei av alle de mannlige politidetektivene med alkoholproblemer og vanskelig hjemmeliv, derfor var Kristin Bye et friskt pust i så måte. Bøkene heter Trollspeilet, Åndebrettet og Ulvenatten. Sistnevnte er også filmatisert, men den kan jeg ikke si noe om, da jeg ikke har sett den.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Dronningpresidenten

Dronningpresidenten

35, Rygge

Djevelsk god tid. Engasjert i politikk, med hjertet på venstresida. Skriver om fortid og framtid. Delvis anonymt, det er noen tekster det er skummelt å legge ut.

Kategorier

Arkiv

hits