counter hit make

Ufrivillig feit?

På nett kan man fremstå som den man vil, slank eller feit, gammel eller ung. Jeg for min del har aldri vært tilhenger av å utgi meg for å være en annen enn den jeg er, men nå begynner det å bli vanskelig. I den tiden man var "passelig", eller "litt overvektig", eller til og med "slank" har jeg greid å forholde meg til kroppen min på en noenlunde ok måte. Det er først de siste par årene, der jeg nærmest har eksplodert, at det har blitt vrient. Vekten har ikke vært noe jeg flagger i hvertfall.

Når jeg reiser hjem til mitt fødested, så merker jeg at jeg tenker på vekten min absolutt hele tiden. "Jeg er feit, jeg er feit, jeg er feit" nærmest maler rundt omkring i hodet, fordi jeg vet hvordan menneskene der er. Jeg vet at det snakkes om alle som er annerledes, eller har blitt annerledes. En nabo klarte ikke å dy seg, og blåste opp kinnene og gikk på en vaggende måte for å indikere hvordan han synes jeg har blitt. En annen sa: du har ikke blitt mindre, nei. Det svir så innmari. Jeg er klar over at jeg er feit, jeg vet det, og jeg synes det er kjempepinlig. Det hjelper ikke at folk sier sånt til meg, eller hermer etter meg. Og det er leit at vekt skal være et av hovedankepunktene mot å reise hjem til barndommens dal.

Jeg kvier meg for å treffe folk jeg jenner. Jeg kvier meg fordi jeg vet at de er nødt til å tenke at jeg har blitt feit. Det kan ødelegge hele møtet fra min side, jeg kan bli så opptatt med å sitte å tenke at jeg er feit, at jeg nesten ikke klarer å holde følge med samtalen. Så beklager alle dere som synes at jeg er mindre sprudlende enn før, hvordan man føler seg innvendig har en helt klar sammenheng med hvordan man føler seg utvendig.

Det er vanskelig å finne klær som passer, det er vanskelig å finne noen å ha sex med (hvor finner de andre feite kjærester og sexpartnere?) og det er kjipt å se på seg selv i speilet.

Folk sier ting uten å tenke seg om. Når noen sier at de "hater feite folk", så føler jeg meg støtt. Jeg synes det er fryktelig sagt, og de vet ingenting om bakgrunnen for hvorfor akkurat den personen er feit. "Feite folk er late". Ja, kanskje er jeg lat, men først og fremst har jeg en tiltakslyst som er nærmest på minussiden. Slik har jeg hatt det i flere år, og det er slitsomt å ha det slik. Det blir sagt at dersom man begynner å trene vil man føle seg bedre, vel jeg prøvde og følte meg slett ikke bedre.

Jeg er plaget med mye indre uro, noe som kommer av min sykdom, bipolar lidelse type 1. Denne indre uroen blir mye verre med hver plikt som blir lagt på meg. Her er også trening og mosjon en plikt., selv om det er jeg som person som vil få det helsemessig bedre. Jeg er klar over helsefordelene ved å trene, også den psykiske helsefordelen, men det er vanskelig når bare tanken på å trene gjør at jeg føler meg neddynget i ansvar og plikter. Slik som også tanken på oppvask, klesvask, husvask, plenklipping gjør meg matt og ør.

Og de legene som sier at fordelen ved en medisin som har vektøkning som bivirkning langt på vei motvirker ulempen, tror jeg i mange tilfeller tar feil. For det er som tidligere nevnt utrolig hvor mye bedre humør jeg var i da jeg var slank(ere). Nå føler jeg meg bare som kua.

9 kommentarer

Viktor Viktorsen

12.06.2008 kl.21:51

Kjenner en som både er neger (huff, det heter visst afroamerikaner nå) homofil og feit.

Viktor Viktorsen

12.06.2008 kl.21:52

Han er verdens koseligste og mest intelligente kar!

Maren

13.06.2008 kl.19:11

Så forferdelig å ha det sånn. Takk for at du formulerer og skriver ned.

Sivert

13.06.2008 kl.19:26

Kjære Dronningen vår da....vær som du er, det er mer enn godt nok. En mann som vil ha deg, ser ikke på hvordan du ser ut, men hvordan du er så menneske.....Så vær som du er, og du er mer enn god nok. Klem fra en som vil ditt aller aller beste.

Dronningpresidenten

14.06.2008 kl.20:08

Takk for kommentarene:) Det varmer.

Confiteor

23.06.2008 kl.11:22

Jeg fatter ikke at mennekser kan si noe slikt til deg jeg? Hvor i svarte er den sosiale intelligensen? Eneste som sier sånt til meg er mamma, og det er ille nok ;pGud, takt og tone er noe alle burde tvangsfores med...

Dronningpresidenten

23.06.2008 kl.18:37

Men sånn er det på landet, seh:) Folk har mindre oppdragelse. Hehe.

Drea

02.07.2008 kl.01:25

Så utrolig bra skrevet. Jeg har mange ganger tatt opp dette med vekt i bloggen min også, og noe jeg har lagt merke til at denne grensen har blitt dyttet langt vekk fra der den en gang var. "Normal" finnes ikke lenger. Man er enten tynn, eller så vipper man over på kraftig. Til og med svenske Blondinbella blir omtalt som kraftig. I mine øyne er jenter som Blondinbella helt normale - absolutt ikke krafitge, og det gjør meg grenseløst forbanna. Rett og slett. Samfunnet krever mer og mer perfeksjon, og synet på perfeksjon blir bare mer og mer forskrudd. Det er rart å si det, men jeg forstår mennesker som ikke vil leve mer i en slik verden. Forstå meg rett, jeg er ikke suicidal, og jeg er rimelig fornøyd med livet, men jeg FORSTÅR dem. Tanken på at det bare kommer til å bli verre kan ta motet ut av den sterkeste av oss. Veldig godt innlegg. Sterkt av deg å dele tankene dine på denne måten. : )

Dronningpresidenten

08.07.2008 kl.17:46

Ja, og jeg er langt utover normal med en bmi på over 30. Det å skulle være i et samfunn der "skrapa" er normal, er faktisk ikke særlig gøy. MEN, suicidal er jeg ikke, jeg skal nok greie meg gjennom bøygen. Sterkere enn noen gang. Hehe

Skriv en ny kommentar

Dronningpresidenten

Dronningpresidenten

35, Rygge

Djevelsk god tid. Engasjert i politikk, med hjertet på venstresida. Skriver om fortid og framtid. Delvis anonymt, det er noen tekster det er skummelt å legge ut.

Kategorier

Arkiv

hits