counter hit make

Søndagsmiddag en mandag i mai

I går hadde vi ostesmørbrød til "middag". Derfor får jeg ikke dårlig samvittighet av å slå middels på stortromma i dag. Jeg fikk akutt lyst på svinekoteletter med brun saus, poteter og gulrøtter. God gammeldags norsk mat.

Kotelettene la jeg på en seng av margarin, løkringer, vårløk, hvitløk og soltørket tomat. Jeg blandet alt med litt olje og sitron og vendte kotelettene i "smørja" flere ganger før jeg saltet, pepret og satte dem i ovnen på 220 grader (de kunne nok ligget litt i marinaden også, men har man dårlig tid, så har man). Etter en halv time snudde jeg kotelettene, satte på poteter og etter en time var de ferdige. Jeg har aldri forstått dem som steker koteletter i stekepanna, for dette blir ca 1000 ganger bedre og mørere. En kotelett til hver person er nok, så lenge det er nok tilbehør.

Sausen var en tradisjonell brun saus laget av jevning, med brunost, sjy og litt buljong som smak i tillegg til salt og pepper. Den ble så god at den er spart på i påvente av et par kjøttboller utover i uka.

Som ved alle ekte søndagsmiddager ble det også servert dessert: multer, fløte og litt sukker.  Nå er vi mette, gode og ganske fornøyde. I morgen må vi vel ha fisk som en slags motvekt til alt det usunne i dag.

2 kommentarer

Ragnhild

19.05.2008 kl.20:23

Ostesmørdbrød er fantastisk :D

Dronningpresidenten

19.05.2008 kl.20:32

Det er svinekoteletter også:)

Skriv en ny kommentar

Dronningpresidenten

Dronningpresidenten

35, Rygge

Djevelsk god tid. Engasjert i politikk, med hjertet på venstresida. Skriver om fortid og framtid. Delvis anonymt, det er noen tekster det er skummelt å legge ut.

Kategorier

Arkiv

hits