counter hit make

Elisabeth den sterke

På samme måte som Natascha Kampusch vil Elisabeth Fritzl la seg intervjue av Østeriksk presse. Og ikke bare presse, men hun vil gi et TV-intervju. Det er imporende hvor sterk denne damen virker. Hun har levd der nede i et kvart århundre, og nå virker hun som en slags engel som har steget opp til jorden (den vanlige veien er ned, men jeg er temmelig sikker i min sak). Mild, god og veldig glad i sine barn. I kjelleren fikk de undervisning av sin mor, og det henger barnetegninger rundt omkring i leiligheten. Jeg tror også hun alltid har beholdt håpet om frihet, og et liv i fri luft. Hvorfor ellers skulle hun lære barna å lese?

Jeg kjenner jeg blir svimmel ved tanken på dette intervjuet. Hun har ikke pratet med andre enn sin overgriper og barna deres på veldig mange år, og nå skal hele verden få se henne. Hva vi forventer oss aner vi ikke, men vi er nok temmelig sikre på at vi kommer til å se det. Altså, de aller fleste.

Men jeg er temmelig sikker på at jeg ikke kommer til å se på intervjuet. Ikke har jeg sett Natascha-intervjuet heller. For meg holder det å lese i avisene, kanskje en utskrift av hva som blir sagt. Jeg ønsker ikke å ta stilling til om det er riktig eller viktig at hun får fortelle sin historie offentlig. Dette er en ren personlig ting for meg, jeg får fysisk vondt av slike fæle historier. Kanskje hadde jeg hatt godt av å se på, men det holder med det skrevne ord for meg. Jeg gråter av det også.

3 kommentarer

Ragnhild

18.05.2008 kl.14:23

Jeg er bare så utrolig glad for at de får den hjelpen de trenger, og at de er fri.Det er så fælt å tenke på at i disse årene da vi har gått rundt, og styrt våre egne liv så har hun vært innesperret... Mens jeg har hatt hyggelige studer så har hun blir terrorisert på det verste.. Det er så rart hvor forskjellige ting kan være selv om de skjer på samme tid.

Dronningpresidenten

18.05.2008 kl.14:33

Signerer!Mine vanskeligheter blir litt ubetydelige sammenlignet med hennes. Jeg håper hun får et godt liv fra nå. Selv om det nok blir vanskelig.

Heidi

18.05.2008 kl.19:42

Uff for en tragedie det er og bli innesperret i 24 år og voldtatt av din egen far og også klare og føde hans barn helt alene ,uten noe hjelp ,hun må være en meget sterk kvinne både fysisk og psykisk som ikke har brutt sammen for lenge siden ,håper hun kan få noen fine år nå så langt det går ann med alt hun har opplevd

Skriv en ny kommentar

Dronningpresidenten

Dronningpresidenten

35, Rygge

Djevelsk god tid. Engasjert i politikk, med hjertet på venstresida. Skriver om fortid og framtid. Delvis anonymt, det er noen tekster det er skummelt å legge ut.

Kategorier

Arkiv

hits