counter hit make

Barn og hår

I går tok jeg sønnen min med til frisøren, og jeg fikk klippet mohawk på han. Han ante ikke hva det var, før jeg ba om det, men han smilte stort til sitt eget speilbilde da han var ferdig. Tydelig fornøyd. For at mohawken skal synes, må det være voks i håret. Han er 4 år. Han fikk denne klippen, fordi mor ville ha tøff sønn.

Jeg må ærlig innrømme at jeg faktisk har tenkt veldig mye på dette, og har kommet frem til følgende: småjenter har ofte langt hår som man kan ordne med, og sette opp i alle former og fasonger. Og lengden gjør at man ikke trenger å tilsette voks eller noe annet. Skal det være ordentlig sveis på gutta, så må man tåle at det (til fest, spesielle anledninger) tilsettes litt voks eller lignende i håret.

Er det noen som har noen tanker om dette? Hva er det som er greit? Ei jente på åtte som farger håret, er det greit? Jeg synes ikke det, men er jeg da dobbeltmoralsk?

5 kommentarer

AudM

11.03.2008 kl.19:54

Det er ikke greit å være fargeaddict som 8 åring. Jeg husket jeg ønsket meg en stripe da jeg var 6. Broren min har brukt voks til annledninger siden han var 4. Helt normalt

Avil

11.03.2008 kl.21:19

Guttungen på 4 finn sjølv voks til håret sitt om han er lenge nok aleine på badet. Dei skal ha lov å vere pyntesjuke, både små gutar og små jenter. Men vaksenting er for vaksne, så leppestift og hårvoks er slikt dei får lov til på julaftan og bursdag.

Dronningpresidenten

11.03.2008 kl.21:32

AudM: enig når det gjelder farging, og jeg mener at voks er en "pynteting". Altså jeg er nok ganske konservativ.Avil: Ja, og kanskje når vi skal til byen på lørdager og gå på kafé med de andre mødrene. :)

Eugenie

11.03.2008 kl.22:36

Jeg fikk ikke lov å farge håret mitt før jeg var 12-13. Men så gjorde jeg det ganske drastisk og farget det svart, mens jeg hadde rødblond.Og forresten, hva er mohawk?

Dronningpresidenten

11.03.2008 kl.22:41

Jeg var sikkert 16 før jeg farget håret. Kanskje derfor jeg er såpass konservativ i dag. Mohawk er en slags moderat hanekam. At håret på toppen står litt opp, men det er ikke snaut på sidene altså. Jeg kan sende bilde av han på mail til deg hvis du vil (og hvis du ser det:)

Skriv en ny kommentar

Dronningpresidenten

Dronningpresidenten

35, Rygge

Djevelsk god tid. Engasjert i politikk, med hjertet på venstresida. Skriver om fortid og framtid. Delvis anonymt, det er noen tekster det er skummelt å legge ut.

Kategorier

Arkiv

hits